Avatar
Forfatter: Camilla

Få mail ved nye indlæg


Alperne

• 10:23, 31/08/2016 • Bruneck, Italien

I Weggis i Schweiz fik vi en varm velkomst af Daphne og Fredy. Fredy er fotograf og meget berejst. Han har fantastisk mange historier, han slet ikke kan lade være med at fortælle. Jeg er 3. generation i min familie, der kender Fredy. I 1974 bankede han og to andre gutter på døren til min mormor og morfars gård, og spurgte om de for en nat måtte slå lejr på deres grund ned til fjorden i Hestbæk. Selvfølgelig måtte de det, og det endte med, at de blev i 6 uger og hjalp til med høst og daglige gøremål på gården.

Andreas og jeg blev indlogeret på gæsteværelset med skøn udsigt over Vierwaldstättersøen samt eget badeværelse. Der blev der disket op med en 3 retters menu på teressen, som har en endnu smukkere udsigt.

Udsigten fra terassen.

Udsigten fra terassen.

Vi nåede knap nok ud af sengen lørdag før Fredy fortalte, at der var noget fra Andreas motorcykel, Amelia, der dryppede. Vi sprang ned, og så på det, og konstaterede, at der kom væske ud fra en samling mellem to gummislanger forbundet til køleren. Da kølesystemet ikke er et lukket system, gik de to hankøn selv igang med at finde den eksakte årsag. De funderede over hvorvidt vi selv kunne fikse det eller om der skulle en mekaniker til. De besluttede, at flytte Amelia og rense området hvorfra det dryppede, for at vurdere, hvor alvorlig en utæthed der var tale om. Og så kunne vi vende tilbage og konstatere alvorligheden.

Til middag tog vi en capelcar op på Rigi, der er en bjergtop så tæt på Fredys hus, at vi kunne vandre hjem. Det var 3 timers vandring i den skønneste natur, med lyden af bjælder fra køerne, synet af smukke schweizeriske træhuse med flerfarvede blomstrende altankasser, og duften af nyslået græs og over 30 grader. Fantastisk. Vi sluttede vandreturen af med en forfriskende dukkert i Vierwaldstättersøen.

Vierwaldstattersee

Vierwaldstattersee

Fredy fortæller Andreas historier om flyvepladsen på den anden side af søen.

Fredy fortæller Andreas historier om flyvepladsen på den anden side af søen.

Hø i sakker.

Hø i stakke.

Udsigten over Vierwaldstättersøen fra nogle lokale oppe i bjergene.

Udsigten over Vierwaldstättersøen fra nogle lokale oppe i bjergene.

image

Søndag konstaterede hankønnene, at en midlertidig løsning for Amelias drypperi ville være at skifte en metalring, der klemte de to slanger sammen. Tilfældigvis havde Fredy en metalring i matchende størrelse. De blev enige om, at deres egen lappeløsning bude efterses af en mekaniker mandag formiddag inden vi ville fortsætte vores rejse gennem Alperne.

Vi udskifter et spændbånd på køleren.

Vi udskifter et spændbånd på køleren.

Det er Mandag. Det regner. Vi skal væk fra paradis … Efter morgenmad mandag kørte vi ind til en cykelhandler, og forbi en anden – der desværre begge er lukket om mandagen …. Vi kørte hjem igen, pakkede cyklerne og tøffede ud i regnen mod Alperne. Jeg må indrømme, at det trods regn og kulde, var en ubeskrivelig smuk tur! Skyerne hang lavt, så lavt, at nogle af bjergtoppene tittede op over. Regnen gjorde føret mere usikkert, nu ikke noget vi bemærkede, men alle trafikanter kørte meget forsigtigt. Vi tog flere pauser mens regnen for alvor silede ned i lårfede stråler. Vi kom frem til campingpladsen, Camping Cul Zernez, og fik sat teltet op. Vores våde overtøj hang vi på fællestoiletterne. Aftensmaden var præfabrikeret pastabolonaise, der blot skulle koges i vand. Det smagte udemærket. Det var en våd dag.

Regn, regn, regn.

Regn, regn, regn.

image

Vi står ud af teltet, jeg laver havregrød og pakker tingene sammen, Andreas skifter bremseklodser på Amelias baghjul. Det hele kører, og vi når at få det ellers gennemblødte telt tørt nok til, at det kan pakkes ned. Vi kører igennem Alperne til Italien. I passene var der langt flere motorcyklister, end der var bilister. Og uden tvivl hilste vi på over hundrede motorcyklister. Vi ankommer på en lillebitte italienske campingplads. Så lille at det ikke er til at fatte, at de kan få det til at køre rundt. Der er langt fra fyldt, så masser af plads til os. Desuden har denne meget lille og ellers lidt sølle campingplads, de absolut pæneste toiletter!!

image

Selfie-tid i Alperne.

Selfie-tid i Alperne.

image

image

image

Vi gør nu klar til at køre til Slovenien, og se, hvad de byder på der.

● ● ●

3 comments on “Alperne

 • Avatar Arne Kjeldsen siger:

  Hej, kære Camilla og Andreas
  Det er vildt spændende at følge jer på turen! Vi er ganske imponeret over, at kortet viser, hvor I aktuelt er. Løbende spotter vi via Karens mobiltelefon eller her på min pc. Håber I får en fortsat god tur ned igennem Kroatien. Vi gætter på, at jeres foreløbige mål er Athen/Piræus for at komme videre til Egypten. Karen og jeg har nøjedes med en uges rundrejse på Fyn, Langeland (hos Toves Marianne/Soni), Lolland og Falster og var i den forløbne uge til familietræf i Bremen og Hannover. På fredag går vi i teater sammen med Bodil og Jens. Så vil vi specielt ha’ jer i tankerne.

  • Avatar Camilla siger:

   Hej Arne!
   Tak for tankerne i går! Det var dejligt.
   Ja, det er altså ret smart med den GPS
   Og godt gættet, vi regner med at nå til Athen i morgen, og så må vi se, hvordan vi får cyklerne fragtet til Egypten.
   Det lyder måske mere eksotisk at være i Grækenland, men jeg ved, temperaturerne hjemme i DK er noget højere end her Så sørg lige for at nyde det for mig også!!!
   Ha det godt! Hils Karen og de unge.

 • Avatar Betty Andersen siger:

  Kære I to.
  Vi følger jer –mindst to gange daglig ser vi, hvor langt I nu er kommet.
  I aften i Montenegro. Skønt snakke med dig i lørdags Camilla .
  Knus til jer begge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *