Andreas
Forfatter: Andreas

Få mail ved nye indlæg


Nordkap, her kommer vi!

• 23:35, 06/08/2014 • Herning, Danmark

Vi har ramt den europæiske sensommer, jeg er hjemme fra San Diego og der er godt et år til Acrux Expeditionen for alvor starter. Intet tidspunkt kunne være bedre til at tage på en lille test-tur før det hele kulminerer. Det har længe – næsten så længe vi har talt om dette projekt – været vores plan at tage på en træningstur denne sommer, og stort set fra starten besluttede vi at den skulle gå rundt om Østersøen. Når vi alligevel skal den vej er det nærliggende at tage turen helt til Nordkap, det nordligste punkt i Europa (sådan cirka, detaljerne tager vi i en senere artikel). Vi har tre uger til turen, og det bliver snert, men kan lade sig gøre.

Ruten for de tre uger

Ruten for de tre uger

Ruten går sydpå via Sjælland til Tyskland, hvor vi overnatter hos Michelle og Philip som jeg kender fra San Diego. Vi er lovet chicken fajitas og god tysk øl. Derfra mod øst via Gdansk til det sydlige Litauen, hvor vi overnatter hos min ven Renata. Så mod nord gennem de tre Baltiske stater og med færgen til Finland. Her tager vi en østlig rute gennem de tusind søers land før vi støder ind i Norge og Nordkap. På vej til eller fra Nordkap skal vi lige tjekke Den Gamle Postrute ud, som skulle være en fin off-road tur gennem Nordnorge. Til slut – eller, tidsmæssigt godt halvvejs gennem turen – syd langs Norges kyst. På et eller andet tidspunkt splitter vi op og Anders tager til Stockholm til koncert og jeg fortsætter gennem Norge for at besøge mine to gode venner, gamle skolekammerater og eksildanskere Anders og Erik.

Næsten klar til afgang.

Næsten klar til afgang.

Det skal nok blive fantastisk, i hvert fald hvis vi kommer bedre afsted end vi har startet ud. Vi mødtes i Aalborg tirsdag aften (i går) og kørte til Anders’ forældre i Herning, så han kunne få pakket det sidste og vi kunne få lavet et par småting på motorcyklerne.

Og så alligevel ikke helt...

Og så alligevel ikke helt…

Jeg afbalancerer mit forhjul.

Jeg afbalancerer mit forhjul.

Mens Anders fikser sit instrumentpanel.

Mens Anders fikser sit instrumentpanel.

“Et par småting” greb hurtigt om sig, og her onsdag aften sidder vi stadig i Herning. Nu er cyklerne dog toptunede og klar til i morgen. Jeg skulle have skiftet et bagdæk og Anders skiftede olie i både gearkasse, drivaksel og final drive. Hans motorcykel er ikke kædetrukket, men med aksel, så der skulle lige laves lidt vedligehold. Vi fik også fabrikeret et beskyttelsesskjold, der skal holde Anders’ tasker væk fra udstødningsrøret. Han havde et lille smelteuheld da en af taskerne hvilkede på udstødningen den anden dag.

Første prototype af Anders' nye udstødningsskjold.

Første prototype af Anders’ nye udstødningsskjold.

Test-montering.

Test-montering.

Endelig tilskæring - et resultatbillede må komme i en senere artikel.

Endelig tilskæring – et resultatbillede må komme i en senere artikel.

Men i morgen er vi klar og fit for fight og vil nå hele vejen til Mirow i Nordtyskland til Michelle og Philip. Hvis du kender nogen undervejs vi bør besøge eller kan overnatte hos, så er vi lutter ører.

● ● ●

8 comments on “Nordkap, her kommer vi!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *